top of page

Arbetet med mitt grundsortiment fortskrider! Jag har under uppstarten haft massa jobb med andra spännande projekt, men jag har även haft lite tid att jobba med grundsortimentet. Jag tänkte skriva lite om mitt senaste projekt, nämligen en praktisk och stilren portföljmodell.


Väskmodellen som ni ser på bilden är utvecklad av mig. Målet var att ta fram en väska i min smak, - stilren och ärlig utan att tumma på kvalitet eller hantverksskicklighet. Alla moment är gjorda till 100 procent för hand. All tillskärning, kantarbete, sömnadsarbete och skissarbete har utförts utan en enda maskin, just som det bör vara enligt mig. Jag utför inte allt arbete för hand för att vara märkvärdig, utan för att jag vet att produkten får bättre kvalitet. En handsöm sydd med denna trådtyp håller till exempel många, många gånger längre än en maskinsöm.


På den här väskan hittar man inte, som i många fabriksgjorda väskor, ett enda spår av papp, plast eller andra kostnadsbesparande saker. Det enda som inte syns när man tittar på väskan är en aluminiumskena som monterats i toppen av väskans lock. Denna är för att väskan ska bibehålla sin form