top of page

Den levande guiden till sadelmakarsöm

Så är den äntligen klar! Jag har jobbat under några månader med att sammanställa ett lärohäfte om hörnstenen i sadelmakeriet - nämligen sadelmakarsömmen! Egentligen har väl processen med häfterna pågått över fler år. Jag är, som vissa redan vet, lärare i botten, och jag har en stor förkärlek för lärande och pedagogik.


Det finns några läroböcker där ute, men jag har jobbat med två mål som skilljer detta häftet från andra i dess slag. Å ena sidan är detta en levande digital publikation, å den andra sidan försöker häfterna att spegla traditionell kunnskap. Att det är en digital produktion innebär att jag kan justera och lägga till bitar i häfterna fram tills att jag känner att publikationen är klar. Jag fick iden från såkallad "DLC", vilket är en engelsk förkortning som står för "Downloadable content". Det är ett koncept som är älskat och hatat, men jag har försök att ta till vara de bra sakerna med DLC, och förkasta de dårliga. Häfterna säljs till ett fast (lågt) pris, och läsaren ges möjlighet att komma med önskan och frågor, som i sin tur kan ändra det som står där.


Häftesserien består i dagsläget av 61 sidor material som rör alla sidor av sömnaden. Alla bilder, skisser och mönster är tillverkade av mig, och häfterna kommer suppleras med mycket mer i tiden som kommer.


Commenti


bottom of page